Tehetségpont

 

  2016/2017 Tanév

   

  Iskolánk küldöttsége részt vett a MATEHETSZ által alapított Genius Loci díj átadó gáláján Budapesten.

   

  2015/2016 Tanév

   

  A Tömörkény István Általános Iskola megkapja az Európai tehetségpont titulust

 

2014/2015 Tanév

 

 

  2014.05.19. –Tehetségpontok találkozója

  Keviben 2015. május 19-én három Tehetségpont találkozott. A tornyosi Tömörkény István iskola kiválóan akkreditált Tehetségpont, a becsei Sever Đukić Általános Iskola Tehetségpontja, valamint a helybeli Móra István Művelődési Egyesület Kevi Tehetségpont. A program keretén belül a becsei diákok a Lúdas Matyi c. színdarabot adták elő. A rendezvényt táncházzal és közös játékkal, ismerkedéssel zárult.

  Képek a rendezvényről

   

  2014.12.05. – Plakátpályázat

  A Tömörkény István Általános Iskola kiváló akkreditált Tehetségpontja versenyt hirdet " Az én osztályom" címmel. Versenyfelhívás letöltése

 

  2014.11.29. – Tehetségnap Keviben

  A Tömörkény István - Tornyos Kiválóan Akkreditált Tehetségpont és a Móra István Művelődési Egyesület akkreditált Tehetségpontja VIZUÁLIS FELÜLETEK címmel II: Tehetségnapot szervezett a Móra István Művelődési Egyesületben, Keviben 2014. november 27-én, 10.00 órai kezdettel. A programban alsós gyerekek és szüleik vettek részt. Temperaképek készültek és az elkészült alkotásokat az egyesület nagytermében kiállítják.  A programot Sárosi Gabriella igazgatónő a Tóth Eliza valamint Perpauer Attila vezette. A gyermekeknek  és a szülőknek  a program zárásaként teát, kiflit és édes süteményt szolgáltak fel az egyesület aktivistái.. A programot Zenta Község Gyermekakció terve is támogatta. Kép a résztvevőkről

 

2013/2014 Tanév

 

2014.03.19. - Kis tehetség díj

A Tömörkény István kihelyezett tagozat - Tornyos és a Móra István Művelődési Egyesület - Kevi javasolta Kecskeméti Árpádot a II. alkalommal megrendezett Vajdasági Tehetségsegítő Tanács Tehetségnapjára, mint KIS TEHETSÉG. Árpád jelölését elfogadták és 2014. március 14-én átvehette a díjat.

Képek megtekintése

 

 

2014.02.28. - SzékelyKapuk – ZöldKapuk Vándorkiállítás – Megújulók csapata
Az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány 2013. októberében meghirdette a kárpát-medencei „SzékelyKapuk-ZöldKapuk” pályázatot, melyben elsősorban magyarországi és határon túli iskolák vehetnek részt.
A tornyosi Tömörkény István Általános Iskola „Megújulók” nevű csapata idén másodszor indult a megmérettetésen. Hat környezetvédelmi plakáttal és egy címtablóval vettünk részt a kiállításokon, melynek témái az éghajlatváltozás, veszélyben az élővilág, régi környezetbarát ház, háztartásunk környezetbarát működése, hogyan lesz környezetbarát az életünk és alkalmazkodó építészet.

Képeink megtekintése

 

2012/2013 Tanév

 

2013.02.28. - SzékelyKapuk – ZöldKapuk Vándorkiállítás – Megújulók csapata
Az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány 2012. októberében meghirdette a kárpát-medencei „SzékelyKapuk-ZöldKapuk” pályázatot, melyben elsősorban magyarországi és határon túli iskolák vehetnek részt.
A tornyosi Tömörkény István Általános Iskola „Megújulók” nevű csapata idén először indult a megmérettetésen. Hat környezetvédelmi plakáttal vesznek részt a kiállításokon, melynek témái az éghajlatváltozás, veszélyben az élővilág, régi környezetbarát ház, háztartásunk környezetbarát működése, hogyan lesz környezetbarát az életünk és alkalmazkodó építészet.
A résztvevő diákok névsora, a kiállítások dátumai és a plakátok részletes leírásai itt megtalálhatók.
Képek a bemutatókról és kiállításokról.

 

 

Iskolánk a 2012. november 30-án Egészségnapot szervez 7:30 órai kezdettel. Meghívó és program.

 

 

2010/2011 Tanév

 

Iskolánk a 2010/2011-es tanévben kiérdemelte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont elnevezést.

 

A 2010/2011-es tanévben három tehetségműhely működött iskolánkban, mégpedig drámapedagógiai, természettudományi és történelmi. Ezeken belül tanulóink rengeteg új és érdekes dologgal ismerkedhettek meg. A műhelyek munkájáról szóló beszámolókat alább le lehet tölteni. Ezek olvasásához szükség van az Adobe Acrobat Reader nevű programra, vagy pedig más .pdf olvasóra. Aki nem rendelkezik ilyennel, az a Foxit Reader nevű gyors .pdf olvasót letöltheti itt.

 

Beszámoló a drámapedagógiai tehetségműhely munkájáról

 

Beszámoló a természettudományi tehetségműhely munkájáról

 

Beszámoló a történelmi tehetségműhely munkájáról

 

A drámapedagógiai tehetségműhely keretein belül egy színdarabot készítettek tanulóink, erről néhány képet meg lehet tekinteni itt.